Follow:
Beauty, Skin Care

[REVIEW] Treating Eczema on Face: Dear Klairs Midnight Blue Calming Cream

This post will be in English, pardon me if my grammar is clumsy and lousy (?). 

So, as I mentioned before , I have suffered from this somewhat seborrheic dermatitis, one of the eczema type. For 3 years, yikes!  Although my flaky skin appeared irregularly (it  always appear in the weather transition period, on March and September), it bothers me.  A lot.  So when I knew that Dear Klairs launched this cream, I was excited and didn’t hesitate to try.

Dear Klairs Midnight Blue Calming Cream

treating eczema on face

The packing is made from glass, and because of my clumsiness, I am afraid I’ll break it someday.  Unfortunately, I broke the tiny spoon included in the box about couple weeks ago .  I prefer  my Innisfree Green Tea Balancing Cream packaging that is made from plastic.

Ingredients

Water, Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric , Triglyceride, Centella Asiatica Extract, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sorbitan Sesquioleate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Portulaca Oleracea Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Ceramide 3, Polysorbate 60, Bees Wax, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl, Acrylate Crosspolymer, Morus Alba Root Extract, Triethanolamine , Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Guaiazulene, Acetyl Hexapeptide-8, Lecithin, Acetyl Glutamine, SH-Oligopeptide-1, SH-Oligopeptide-2, SH-Polypeptide-1, SH-Polypeptide-9, SH-Polypeptide-11, Bacillus/Soybean/Folic Acid Ferment Extract, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol

What You Should Know About The Ingredients

treating eczema on face

Whaaat, so it contains glycerin?!  Okay, if you are as careful as me (or rather you are being too critical like me, lol), you might aware to this.  Because we already know that glycerin can be made animal based or plant based.  Thankfully, Dear Klairs made this announcement, claimed that they only produce  vegetarian cosmetics and skin care.  And soon to be a vegan one.  It’s really great news, ha!

Baca Juga:  [REVIEW] Iunik Calendula Complete Cleansing Oil

From what I saw at Wishtrend, Dear Klairs  using natural glycerin for their soap.  So what is natural glycerin? Natural glycerin is not a chemical or alcohol; it is derived from plant-based oils. It has hygroscopic properties, meaning it absorbs moisture and, if left alone, would absorb up to 20% of its weight in water. That’s how it keeps your skin wonderfully moist [1].  This cream is perfectly safe, not only for sensitive skin but for all skin type. 

They also claimed Guaiazulene  treating eczema with 60,6% succeed.  And what this ingredient anyway?  Guaiazulene is another azulene derivative which is present in the essential oil obtained from distilling the wood and bark of Callistris intratropica[2].  As an anti-inflammatory compound, Guaiazulene has a potential benefit in reducing hypervascularity [3].  So somehow guaiazulene can help to reduce or even heal any type of eczema. 

How To Use

Processed with VSCO

 

You have to apply this after toner and serum.  Because my skin is a combination type, I don’t need to hydrate more my skin, but I sometimes add some moisturizing cream.  But, if you have a dry skin type, you really need to add more layer with moisturizing cream.

What This Product Tell Us

I have used this for a month.  In the first two weeks I used this alone, but in the second 2 weeks, I used this together with COSRX BHA Liquid and BHA A-Sol samples.  If you already aware of BHA, you know that BHA is great for exfoliating. Some people claimed BHA can help reduce acne scars, and so does the midnight cream. When I used  COSRX BHA Liquid + Midnight Cream or BHA A-Sol+Midnight Cream, a combination of both could actually make acne scars  fade faster.  I was like “OMG this is  a Disney!”; because if I don’t use any skin care, it will take 2-3 months before it  fade away.  I think my newest scars will be gone in a month.

Baca Juga:  Beautiesquad x PAC Cosmetics Make Up Challenge: Two Faces Make Up

But is it really help me with the eczema?  The answer: Yes. Well, I still notice blood vessels around my nose, as clear as the sky.  I don’t know this is only my suggestion or not, but the appearance of my side nose is better than before.  The flaky skin is almost gone, even if I still have it, I can take it easy because it was collected around my side nose.  Maybe the real result will come  after a few months of use.

I think I come to like it.  It actually can reduce redness and flaky skin on nose and my chin.

Price

I bought this from Althea Indonesia  for about Rp 281.000.  Including the delivery cost.  It is not that cheap, but it actually worked.  Although not as fast as I want to (I’m just too impatient!)

Will I Repurchase?

I have to wait several months to prove it. I can not guaranty I’ll buy the second.  But this is really help me  fighting eczema, although not that kind of holy grail to me.

I have another alternative: Indoganic Rosehip Oil and COSRX Hyaluronic Acid + BHA A Sol. Click review here!

Rating 

3.75/5

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Amalia Pramestiarini

    Halo, Mbak. 🙂
    Sebelumnya terimakasih atas review-nya. Akhirnya saya menemukan yang senasib seperjuangan, hehehe… saya juga kena seborrheic dermatitis (di sekitar lipatan hidung) sejak awal tahun ini. Horror, memang… saya sampai sempat ganti skincare dan nangis begitu tahu kenyataan bahwa ini nggak bakal bisa sembuh, sifatnya kambuhan. Tapi daripada dibawa stres terus itu SD malah nongol makin banyak, akhirnya saya mencoba positive thinking dan pelan-pelan cari produk yang kira-kira bisa pas dengan wajah saya yang combination skin plus SD ini.
    Saya berterimakasih sekali, lho, Mbak. Susah banget soalnya cari beauty blogger/skincare junkie yang sesama SD-ers *halah* hehehe… sempat dengar krim Klairs ini cocok untuk eksim, tapi karena masih ragu akhirnya nggak jadi beli. Tapi setelah baca review Mbak, Bismillah saya memantapkan diri untuk beli (nabung dulu tapi, hihihi~). Tulisan-tulisan Mbak mengenai detil komposisi juga sangat membantu dalam memilih produk. Saya tunggu update-nya, ya, Mbak. 🙂
    Saya sendiri sampai sekarang masih pakai krim dokter (khusus untuk daerah lipatan hidung yang kena SD). Saya cuma pakai kalau lagi kambuh aja. Tapi berhubung ini krim tergolong kortikosteroid dan katanya berbahaya kalau digunakan dalam jangka panjang, sampai sekarang saya masih berusaha mencari alternatif lain yang bisa “menyembuhkan” atau setidaknya meminimalisir kalau lagi kambuh. Untuk rangkaian skincare bagi orang-orang yang menderita eksim, saya sempat nemu yang bagus, namanya Cetaphil sama Sebamed (saya pernah cek website-nya dan ternyata kedua merk itu memang concern di bidang skincare untuk kesehatan kulit, terutama eksim). Cuma harganya, ya… apa daya kantong mahasiswa kayak saya belum kuat, Mbak, hahaha… mungkin Mbak tertarik, siapa tahu bisa membantu menenangkan SD di wajah Mbak. Saya biasanya lihat produk-produk itu di Apotek Century, Guardian, dkk. Saya sendiri pakai Hada Labo Gokujyun Series dan Alhamdulillah, cocok! Cuma sampai sekarang saya masih cari sunblock yang aman buat T-zone yang oily dan jerawatan tapi sensitif gara-gara SD di bagian hidung. Kebanyakan sunblock yang saya temui bikin muka tambah becek soalnya, Mbak, malah kadang nambah bikin jerawatan. Sekalinya nemu yang bagus, ada alkoholnya dan nggak bisa buat hidung. 🙁
    Itu aja, sih, yang mau saya sampaikan. Salam kenal dan salam seperjuangan, hehehe… kapan-kapan boleh banget, lho, saling share info mengenai skincare atau pengobatan untuk SD. Dan, sekali lagi, terimakasih banyak. Blog Mbak benar-benar mencerahkan saya. Semangat dan sukses selalu, Mbak~ 🙂

    Maret 17, 2017 at 2:50 pm
    • Reply Azzahra R Kamila

      Halo, salam kenal juga 🙂

      Seneng ada teman seperjuangan juga, hehe. Apalagi kalo mendadak cuaca berubah jadi terlalu dingin atau panas langsung parah :/ Iya, saya pernah denge Cetaphil itu bagus, tapi pas liat harganya… wew, ganti sama yang lebih murah ajalah, haha. Btw ini sebetulnya lumayan bagus buat meredakan itchy sekitar hidung (dari pengalaman terbaru). Tapi dibanding Calming Cream, saya ngerasa kalau COSRX Hyaluronic Acid lebih ampuh. Saya juga coba bahan yang mengandung propolis atau honey, itu manjur banget. Kapan kapan nanti saya share lagi skincare buat SD 🙂

      Maret 17, 2017 at 5:17 pm

    Leave a Reply